Veel druppels maken een oceaan
Impact Support for Active Nature Restoration (ISANR)
Een gezonde Noordzee als basis om je organisatie natuurinclusief te versterken
Impact Support for Active Nature Restoration (ISANR)
Ingangsdatum: 1 maart 2025
ISANR is een subsidieregeling van ANBI-Stichting Oceans at Work, bedoeld om projecten en samenwerkingen te versnellen die aantoonbaar bijdragen aan het herstel van mariene ecosystemen en biodiversiteit. De regeling stelt strategische ecosysteempartners in staat om onder duidelijke voorwaarden extra onderzoekscapaciteit en adviesondersteuning te ontvangen.
Wij bouwen aan een Ecosysteem Actief Natuurherstel
-
De regeling is opgezet om impactgedreven samenwerking te stimuleren in lijn met duurzaamheidswetgeving en natuurherstelverplichtingen. Oceans at Work beheert de ISANR onafhankelijk en in overeenstemming met haar publieke missie.
-
De ISANR is uitsluitend van toepassing op activiteiten die gericht zijn op actief natuurherstel en sluit aan bij de volgende kaders:
CSRD – Corporate Sustainability Reporting Directive
CSDDD – Corporate Sustainability Due Diligence Directive
ESG – Environmental, Social, Governance principes
EU Nature Restoration Law
Binnen deze regeling kan BlueLinked zijn onderzoekscapaciteit verdubbelen, specifiek in samenwerking met erkende ecosysteempartners voor actief natuurherstel. Toepassing is uitsluitend toegestaan voor project gerelateerd werk met aantoonbare impact. Ontvangers zijn verplicht om te rapporteren volgens de transparantiestandaarden van Oceans at Work.
-
BlueLinked rapporteert maandelijks aan de stichting over natuurherstelactiviteiten binnen de betreffende samenwerking(en). Voortzetting van ISANR-ondersteuning wordt periodiek geëvalueerd op basis van impact en naleving van de relevante richtlijnen.
-
Via de ISANR kunnen ecosysteempartners projecturen declareren via de ANBI-Stichting Oceans at Work. Aanvragers dragen zelf verantwoordelijkheid voor het bepalen en benutten van eventuele fiscale voordelen (tot 25%) volgens Nederlandse en Europese wetgeving. Deze voordelen kunnen worden ingezet om netto advieskosten te verlagen.
-
Oceans at Work stelt per samenwerking maximaal 2 uur juridisch en financieel advies per week beschikbaar, gericht op projectinhoudelijke vraagstukken. Aanvullend advies kan worden verstrekt tegen een impact-gereduceerd tarief van maximaal 50%, afhankelijk van relevantie en beschikbaarheid.
-
Alle ISANR-activiteiten worden volledig traceerbaar vastgelegd en moeten in lijn zijn met het algemeen nut. Toewijzing en toezicht op de ISANR-uren worden onafhankelijk uitgevoerd onder verantwoordelijkheid van het stichtingsbestuur, ter voorkoming van belangenverstrengeling.
Bekijk in deze projectfilm hoe onze ReefBooster succesvol wordt geïnstalleerd in de haven van Rotterdam. Met trots werken we vanuit betekenisvolle samenwerkingsverbanden aan innovatie voor gezonde oceanen.
Waarde toevoegen aan het grote geheel
In 2011 is Stichting Oceans at Work opgericht vanuit de behoefte om het gedachtegoed van actief natuurherstel te waarborgen in een niet-commerciële setting. Sindsdien hebben we al een flinke reis gemaakt. De meest recente ontwikkeling is dat we via onze goede doelen stichting (ANBI) bedrijven de kans bieden om een cruciale rol te spelen in natuurherstelprojecten door deze te steunen met tijd, mensen of geld. Het Ecosysteem Actief Natuurherstel is de omgeving waar commitment samenkomt, waardevolle netwerken groeien en doelen worden behaald voor iedereen die eraan deelneemt.
Als ANBI-stichting begrijpt Oceans at Work hoe groene acties echt waarde toevoegen aan het grote geheel. Het Ecosysteem Actief Natuurherstel is dé plek om deze belofte vanuit integriteit waar te maken.
Volgens de Europese natuurherstelwet betekent natuurherstel het herstel van aangetaste of vernietigde ecosystemen door de structuur en functies ervan te verbeteren, met als doel deze veerkrachtiger en biodiverser te maken.
Actief natuurherstel draagt bij aan de volgende duurzame ontwikkelingsdoelstellingen van de Verenigde Naties en gaat uit van uiteenlopende raamwerking om impact te maken en meten.
Wil jij actief bijdragen aan natuurherstel en profiteren van inhoudelijke ondersteuning? Dien nu je ISANR-aanvraag in en word onderdeel van een groeiend ecosysteem met impact!
-
Alle informatie die in het kader van de Impact Support for Active Nature Restoration (ISANR) wordt ingezonden, wordt strikt vertrouwelijk behandeld en uitsluitend gebruikt voor de beoordeling van de aanvraag. Oceans at Work handelt hierbij in overeenstemming met de geldende privacywetgeving (AVG/GDPR).
Bij een eventuele afwijzing worden alle ingezonden documenten en gegevens zorgvuldig verwijderd uit onze systemen. De aanvrager ontvangt hiervan een schriftelijke bevestiging.
Er vindt geen verdere verwerking, opslag of deling van informatie plaats zonder expliciete en schriftelijke toestemming van de aanvrager.
Met deze werkwijze geven wij concreet invulling aan onze kernwaarden: vertrouwen, kennis, transparantie en harmonie.
-
Het Ecosysteem Circulair Ondernemen heeft met dit voorstel een vooruitstrevende en conforme invulling gegeven aan de EU-regelgeving rondom duurzaamheid en circulariteit. Door actief natuurherstel centraal te stellen, verschuift de focus van louter circulaire ambities naar een regeneratieve economie waarin ecosysteemherstel de kern vormt van waardecreatie. Als ANBI-Stichting onderschrijven wij dit toekomstgerichte perspectief en dragen wij met trots bij aan deze beweging via een SDG 17-partnerschap binnen het focusgebied ‘Regeneratieve doelen en positieve impact’ van CircularClarity.org. Zo bouwen we samen aan een veerkrachtig en herstellend Nederland richting 2050.
-
Wij waarderen en respecteren de bijdrage van elk individu en elke organisatie die ons heeft geholpen om te komen waar we nu zijn. Samen maken we een verschil en werken we aan het herstel van onze oceanen. We nodigen je uit om deel te nemen aan ons ecosysteem voor actief natuurherstel. Klaar en in staat om impact te benutten die bijdraagt aan actief natuurherstel. Samen zijn we de druppels die een oceaan vullen. Bedankt, en we kijken ernaar uit om samen te werken. Nieuwsgiering naar wat we samen kunnen leren. Bekwaam om je verder te brengen. Gedreven om impact te maken.
Laten we samen bijdragen aan actief natuurherstel. Met alle voordelen van dien.
-
We value and appreciate the contribution of each individual and organization to help us get to where we are today. Making a difference and on our way to rewilding (y)our oceans. We invite you to participate within the ecosystem for active nature restoration. Ready and able to leverage import impact that contributes to active nature restoration. Together we are the drops that fill an ocean. Thank you and we look forward to collaborating.
Curious about what we can learn together. Capable of taking you further. Driven to make a positive impact. Lets contribute to active nature restoration together.
Stichting Oceans at Work en het bredere ecosysteem voor actief natuurherstel en circulair ondernemen ondersteunen TinyOcean bij het realiseren van maatschappelijke en ecologische doelstellingen. Al sinds 2011 spannen wij ons in voor het uitzetten van vis in zee om bij te dragen aan regeneratieve innovatie. Dit doen wij vanuit een duidelijke missie en visie.
TinyOcean laat zien dat toekomstbestendige voedselproductie en natuurherstel niet tegenover elkaar hoeven te staan, maar juist hand in hand kunnen gaan.
“Mede dankzij de Impact Support for Active Nature Restoration (ISANR) heeft startup TinyOcean zich stevig kunnen voorbereiden op markt-betreding. Vanuit het ecosysteem Circulair Ondernemen is niet alleen geïnvesteerd in kennis en capaciteit, maar ook toegezien op het realiseren van onze missie: één vis op je bord en één vis in zee. TinyOcean verbindt voedselproductie met actief natuurherstel – een regeneratieve manier van ondernemen waarbij we de zee teruggeven wat we eruit oogsten. Die wederkerigheid vormt de basis van onze bedrijfsvoering én van wat wij ‘TinyOcean-kwaliteit’ noemen.”
— Namens de aandeelhouders van TinyOcean